Ravinto

Tyhjentävä startti

Olen onnitellut kaksin käsin itseäni siitä, että aloin rustata näitä blogitekstejä. Blogin kirjoittaminen sitoo hankkeeseen ja pistää miettimään kunnolla asiat läpi. Motivoi! Kuka olisi uskonut, etten tämän totutteluviikon aikana pätkääkään unelmoi majoneesisalaateista, perunalastuista tai gintoniceista? Minä en. Siis olisi uskonut. Paraikaa mutustan tyytyväisenä artikkelikuvan annosta, hykertelen ja nyökytelen. (Hymiö.)

Jos olisin sortunut sour&cream-sipseihin ja brie-juustoihin, peli ei tietysti olisi kokonaan menetetty. Paaston alkua voisi siirtää. Mutta: huonosti valmistautuneena ei kannata aloittaa. Se lisää heikotuksien ja päänsärkyjen riskiä. Usein paaston alkupäiviin liittyy pieniä haasteita, mutta sitä vähemmän, mitä tunnollisemmin on hoitanut totuttelun. Myös suoliston alkutyhjennys on syytä hoitaa hyvin.

Meissä on valtavasti suolta. Tuntuu vaikealta uskoa, mutta tasaiseksi levitettynä minunkin ohutsuoleni peittäisi useiden satojen neliömetrien alueen. Hurjaa. Paksusuolessa taas bilettävät mikrobit, ja jos siellä on jokin vialla, kärsimme ruoansulatusvaivoista. Nämä molemmat ihmeellisen nerokkaasti toimivat putket on syytä siis paaston ensimmäisenä aamuna tyhjentää – kahdella tavalla. Ensin yläteitse laksatiiveja nielemällä:

LIOTETUT PELLAVANSIEMENET
Laita edellisenä iltana vesilasiin likoon 2-3 rkl pellavansiemeniä. Juo aamulla lasin sisältö kokonaisuudessaan.

SENNATEE
Voit ostaa sennateetä luontaistuotekaupasta. Senna riittää ehkä yksinäänkin, varsinkin jos suoli muutenkin toimii hyvin, mutta voit myös viimeistellä pellavansiemenkäsittelyn nauttimalla kupillisen sennateetä ensimmäisenä paastoaamuna. Pysyttele sen jälkeen kotivessan läheisyydessä. Vaikutus ei ala heti, mutta alkaa kyllä.

Koti-wc on hyvä paikka myös siksi, että ylätyhjennyksen jälkeen vuorossa on:

SUOLIHUUHTELU
Paitsi ensimmäisenä aamuna, suolihuuhtelun voi hyvin toistaa parina seuraavanakin aamuna. Se torjuu todella tehokkaasti päänsärkyä ja väsymystä.

Apteekista voi ostaa muovisen huuhtelupussin, jossa on letku ja letkun sulkija mukana. Pussi täytetään puhtaalla, kehonlämpöisellä vedellä. On hyvä idea laittaa huuhteluveteen vähän rauhoittavaa kamomillateetä. Pussi ripustetaan vähintään metrin korkeudelle kylpyhuoneen seinälle. Lattialle kannattaa asettaa pehmeä pyyhe. Toimenpide on nimittäin helpointa tehdä nelinkontin lattialla. Letkun pää voidellaan vaseliinilla ja asetetaan varovasti peräaukkoon. Sitten vain hengitellään rauhallisesti ja annetaan veden virrata sisään. Kun tulee tarve ulostaa, veden tulo katkaistaan letkun sulkijalla ja siirrytään pytylle. Vesipussin sisällön voi tyhjentää suoleen useammassa erässä.

Arveluttaako, pelottaako tai jännittääkö tämä toimenpide? Ei hätää. Se ei satu – eikä se vahingoita suolistoa mitenkään. Auttaa vain paaston onnistumisessa.

Kun tyhjennykset on tehty, tadaa: paastosi on alkanut!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *