Ravinto

Paaston lokikirja, päivä 1

Lauantaina 14.9.2019 kello 22.23

Paastomiehistö (tai siis -naisisto): ituhippimummo ja avotytärpuoli, purjehtijaystävästä ei tietoa. Hän oli seilaamassa viime yönä, toivottavasti syystuulen tuiverrusten jäljiltä kaikki hyvin.

Mutta meillä on Marikan kanssa ensimmäinen paastopäivä takana. Vau! Eikä ole nälkä! Se vasta onkin vau. Jaksaa ällistyttää, vaikka tämän on kokenut monta kertaa. Minulla on vähän jomotusta otsalohkossa, mutta se saattaa johtua myös kirkasvalolasien aamuisesta kokeilemisesta. Päänsärkyjä usein potevan Marikan päätä ei särje. Olo kuulemma muutenkin ok, ruokamielitekoja lukuun ottamatta. Minä katoin lallatellen leivokset ja suklaapallerot kahvipöytään, kun tytär pesueineen tuli käymään. Ainoastaan sipsejä takaisin pussiin tunkiessa heidän lähtönsä jälkeen tuli pieni oih-fiilis.

Kahden hengen WhatsApp-ryhmä on porissut päivän mittaan. Marikalla on vielä jännempää kuin minulla, koska tämä on hänen ensimmäinen paastonsa. Säästän teidät suolihuuhtelukommelluksiltamme, mutta lupaan, että hauskaa on, jos joskus paastoatte kimpassa jonkun kanssa. Paljon, paljon lystimpää kuin yksin paastotessa!

Koska halusin välttää tätä pääjomotusta, kävin kuuliaisesti myös ulkoilemassa. Vähän turhan varhain. Suolistoa tyhjentävä sennatee vörkki vielä ruoansulatuskanavissa. No, siitäkin haasteesta selvittiin.

Nyt odottelen Nukkumattia liittyväksi paastoryhmään. Hyvää yötä, kamut! Kohti huomisen mehukestejä ja niiden yli!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *