Keho / Mieli

Hyvän höpsöyden määrä ja hierontakokeilu

Olen parhaani mukaan yrittänyt sukeltaa sali- ja spa-maailmaan. Ryhmäliikuntoihin en – vastoin ennakkotietoja – ihan vielä ole ilmoittautunut… Ja jos olen ihan rehellinen, kolme salikertaa viikossa on tupannut kutistumaan kahdeksi. Viimeksi oli yllättäen tuskaa puuskuttaa niillä uusilla vastusleveleillä, joiden saavuttamisesta aikaisemmassa blogitekstissä kovin iloitsin. Kuuluuko takapakki aina juonenkulkuun vai pelkästään minun laiskuuteeni? Pitäisikö käydä oikeasti kolmena päivänä viikossa? Tai neljänä?

Mitä tulee kuntoilumaailmasta somettamiseen, olen huomannut, että minulta puuttuu sanoja. Kyllä, postaan Poweria porukassa -ryhmästä, mutta käykö kuvaksi tuo, jossa mies… no, työntelee, öö… tuota kahvallista pyörää pitkin lattiaa?

Olen kirjannut kuntoilu-suomi-sanakirjan joulutoivelistalle.

Mutta jos en olekaan kunnostautunut kunnon kohottamisessa, hyvinvointikokeiluja en ole hylännyt. Ne kumminkin ovat tämän blogin ydin. Joku saattaa nyt protestoida ja huomauttaa, ettei kokeiluilla mihinkään päästä. Että vain pitkäjänteisellä ja sitoutuneella toiminnalla on merkitystä. Kaikki kunnia sille, mutta uskallan väittää, että uteliaisuus on hyvinkin kantava voima ihmiselämässä. Eikä ripaus höpsöyttä ole pahaksi sekään. Joskus vielä tehdään InBody-mittausten lisäksi InMind-mittauksia, joissa lasketaan katkeruusprosentteja ja hyvän höpsöyden määrää. Kunhan tekniikka kehittyy.

Sitä odotellessa hipsin alakerran spahan Thai Yoga -hierontaan. Kesken jouluvalmistelujen, kesken töiden, kesken kaiken. Olin itse julistanut some-postauksessa, että silloin, kun ei millään ehtisi pitää itsestään huolta, on todella syytä pitää itsestään huolta. Ainakin noudatin omaa neuvoani. (Niin ei ihan aina tapahdu…)

Spassa, verhon takana, suolalampun hämyisässä valossa kävin uteliaana makuulleni ohuelle patjalle. Pään alla oli pieni tyyny. Sen verran raotettiin verhoa, että kameroineen kanssani spahan tullut kapu sai otettua muutaman kuvan tänne blogiin teitä varten. Onneksi kamera oli helppo unohtaa, kun silmät kiinni rentouduin Eevan käsittelyssä.

Ensin jalat, ja perusteellisesti. Jalkaterien pyörittely naksutti nilkkoja. Kevyet lämmittelyliikkeet säärillä ja polvilla toistuivat muutaman kerran. Varpaita vähän venyteltiin. Sitten alkoivat painelut säärtä ja reittä pitkin ylöspäin. Tunnuin ehkä kireältä. Oikean puolen reiden painelut oudosti kutittivat. Ja pam: kipupiste löytyi pakaralihaksesta, molemmilta puolilta. Ihan täysosuma.

Olkapäiden käsittely oli jännittävää. Palloniveltä pyöriteltiin. Kaikenlaista muutakin pyöriteltiin. Tuntui ihanan tahdottomalta. Joku käsitteli kehoni päästä varpaisiin ja sain vain olla. Paitsi kun Eeva veti minut makuulta istumaan. Silloin piti ensin hengittää sisään. Muita ohjeita ei juuri kuulunut.

Päähierontaa en ollut kokenut koskaan aikaisemmin. Siitä olisin voinut nauttia pidempäänkin. Kaikesta olisin voinut nauttia pidempään. Hieronta oli lempeää. Niitä pakarapisteitä lukuunottamatta en ulvahdellut.

Mieli vaelsi vuosien taakse Thaimaahan. Olin siellä kahdesti ollut hierottavana. Tässä oli samanlainen fiilis, vaikka Eeva ei kuulemma ollut käynyt Thaimaassa vaan opiskellut täällä. Kuten silloin, nytkin käsittely siis koostui venyttämisestä, pyörittelystä ja painelusta. Eeva käytti omaa kehoaan tavallaan apuvälineenä. Hän esimerkiksi painoi jalalla yhdestä kohdasta ja veti käsillä toisesta. Ja välillä muodostimme mielenkiintoisen solmumaisen muodostelman, kun taas jotakin venyteltiin. Olisi kannattanut videoida. Rentona ja ihanasti riepoteltavana en keskittynyt muistamaan, missä järjestyksessä mitäkin tapahtui. Tai muistamaan, mitä ylipäänsä tapahtui.

Mutta se ehkä onkin paras perustelu sille, miksi äänestin tämän lajin kohdalla: jatkoon. Suosittelen lämpimästi! Kaikenlainen elämän keskeneräisyys ja odottavat työt unohtuivat. Tuli rento olo ja jostakin kumman syystä levollinen mieli. Jos joulu stressaa, Aurinkopiha Span Eevan luokse vain suolalampun valoon.

ขอขอบคุณและสุขสันต์วันคริสต์มาส!
Kiitos ja hyvää joulua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *